Zelf een marktplaats site bouwen om online geld te verdienen

Geplaatst op 06-05-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een marktplaats site maken zodat u deze kunt gebruiken als inkomstenbron, dan zijn er diverse dingen voor nodig om deze site te bouwen. Allereerst is het belangrijk dat u een passend domein registreert voor uw nieuwe site. Om de bestanden van uw site te plaatsen is het ook van essentieel belang om webhosting af te sluiten.

Nu is het mogelijk om zelf een script te bouwen voor uw advertentie website, maar er zal dan wel kennis nodig zijn van programmeren. Ook zal het enige tijd kosten om zelf een script te maken. Om tijd te besparen kunt u het script van Vrolijk Internet Services gebruiken voor het opzetten van uw marktplaats website. Een onderdeel van het script is de afgeschermde omgeving waarmee u als beheerder de website volledig naar eigen inzicht kunt inrichten. Zo is het mogelijk om extra pagina’s aan te maken, bijvoorbeeld een pagina met de algemene voorwaarden van uw website.

Adverteerders kunnen zeer eenvoudig een account aanmaken op uw marktplaats site en hiermee nieuwe advertenties plaatsen. Daarbij kunnen er afbeeldingen bij de advertenties worden toegevoegd. U kunt zelf de categorieën aanmaken, waarbinnen de adverteerders de advertenties kunnen plaatsen. Per categorie kunt u eventueel een prijs instellen voor de plaatsing van een advertentie in die categorie. Via een online betaalkoppeling kan de adverteerder betalen voor de plaatsing en kan het script controleren of de betaling succesvol is verlopen. Zodra er is betaald, wordt de advertentie automatisch binnen de juiste rubriek geplaatst.

Op een advertentie kan heel eenvoudig worden gereageerd via een formulier dat bij de advertentie is op te vragen. Ook is het mogelijk om een bod te plaatsen bij een advertentie indien de adverteerder ervoor heeft gekozen dat men bij de advertentie kan bieden. Wanneer er een reactie of nieuw bod binnenkomt bij een advertentie, zal er een e-mail naar de adverteerder worden gestuurd door het script.